Leiden van verandering

Een belangrijk aspect van leiderschap is het leiden van verandering. Managers zijn veel bezig met de operatie en met “business as usual.” Maar, de enige constante is de verandering.  Dat kunnen kleine verbeteringen zijn of grote, ingrijpende veranderingen, ook wel transformaties genoemd. Als manager zal je daarom hoe dan ook in staat moeten zijn om mensen te leiden in verandering. In ieder geval je medewerkers, maar mogelijk ook je klanten, leveranciers en partners.

Neem contact op Download e-book

Mensen willen niet veranderd worden

Mensen vinden verandering meestal lastig omdat ze dan vaak uit hun comfortzone moeten. Een lokkend perspectief is nodig om ons in beweging te krijgen. Pas nadat we kiezen voor het persoonlijk toekomstig voordeel zijn we bereid het discomfort van de verandering in te gaan. Mensen zijn dan pas bereid te veranderen. 

Mensen willen niet veranderd worden. Veel managers maken die fout echter nog steeds. Storytelling Leadership geef jou als manager betere mogelijkheden je medewerkers te mobiliseren voor de verandering. Met een aansprekend change story, je eigen verbeterede storytelling skills en je persoonlijke stories of change.

50+ inspiring companies who followed our programs

“These online programs enable you to engage employees and customers”

Drie Change Story programma’s

Wie zijn wij?

Dr. ir. Reynold Chandansingh

& Erik Mathlener

Storytelling People is de internationale autoriteit op het gebied van storytelling en bedrijfsbetrokkenheid. Wij inspireren, verbinden en maken de mensen binnen een organisatie trots op hun bedrijf. Onze partnerorganisatie van storytelling consultants, opgericht in 2012, is gevestigd in Amsterdam, Nederland.

Dr. ir. Reynold Chandansingh
Coach, Amsterdam

30+ years in engaging people smartly

Erik Mathlener
Coach, Zwolle

30+ years in telling stories effectively